HŰTŐHÁZI ÉS ÉLELMISZERIPARI TOLÓAJTÓK oldalra (vízszintes irányba) és függőleges irányba mozgó kivitel

A vízszintes irányba mozgó hűtőházi, hűtőtéri és élelmiszeripari tolóajtóink nagy része, saját fejlesztésű és gyártású, rozsdamentes kivitelű felső görgőkkel és sínszerkezettel készül, amely egyszerű szerelhetőséget és állítási lehetőséget biztosít. Az alsó vezetősín (rozsdamentes anyag) nem áll ki az ajtó síkjából, így esetleges ütközés, mechanikai behatás esetén sem sérülékeny. 

A saját gyártású szerkezeteknek, illetve a kétkomponensű PUR habosításos ajtólap gyártási technológiának köszönhetően a termékeinket rendkívül kedvező árszinten tudjuk biztosítani a konkurens gyártókhoz, importőrökhöz képest. Ajtóink L1-es, különleges légzárást tudnak biztosítani, amely megfelel a legszigorúbb élelmiszer és hűtőipari követelményeknek. 

A tolóajtók általában C szelvényes, merev rozsdamentes tokszerkezettel készülnek, amely a fogadó szendvicspanel vagy téglafal külső síkjára, de falnyílásba is egyszerűen rögzíthetőek, kisebb méretű ajtók esetén merevítő és kiváltó szerkezet nélkül szerelhetőek. Mélyhűtő tartomány esetén a tokszerkezetet elektromos fűtőszállal szereljük, igény esetén a tokhoz padlószint alá süllyesztendő küszöböt építünk (megfelelő padlófűtés esetén nincsen szükség süllyesztett küszöbre).

Kisebb méretű ajtók esetén a mozgatáshoz műanyag vagy rozsdamentes anyagból készült, ajtólapba süllyesztett fogantyúkat használunk, a nagyobb méretű, nehezebb ajtóknál rozsdamentes karokkal ellátott külső és belső nyitásrásegítő szerkezetet építünk be a könnyebb működtetés érdekében.

Zárhatósági igény esetén hőhídmentes műanyag, a hűtött tér belső oldaláról bármikor nyitható/oldható zárszerkezetet szerelünk az ajtókhoz, amely biztosítja, hogy minden esetben menekülési lehetőség legyen a hűtött térből. Az ajtók manuális vagy automata mozgatással is készülhetnek, a felhasznált tömítőgumik speciális hidegtűrő alapanyagból készülnek és esetleges rongálódás esetén könnyen cserélhetőek. Az ajtólap fegyverzete a felhasználási igényeknek megfelelően festett fehér (poliészter bevonatos RAL 9010) vagy rozsdamentes lehet, külön igény esetén egyéb RAL színkód szerinti ajtólapot is tudunk ajánlani. A rozsdamentes tokok, sínek és ajtólap fegyverzetek normál esetben wnr 4301-as anyagminőség felhasználásával készülnek, de különleges igény esetén (erős vegyszerek használata, sós, klóros környezet, korrózió veszély) erősebb savállóságú megoldást is tudunk ajánlani (wnr 4404, wnr 4571). Ajtóinkat igény esetén áttekintő ablakkal, tokban lévő felső magaspálya átvezetéssel, külső mechanikus ütközésvédelemmel és légnyomás kiegyenlítő szeleppel tudjuk ellátni.

A függőlegesen mozgó, felhúzható tolóajtólap kialakítása megegyezik az oldalirányban mozgó ajtók szerkezetével, működése és sínszerkezete a szekcionált garázskapukhoz hasonló, csak tervezésekor a hőszigetelési szempontokat tartottuk elsődlegesen szem előtt. Az ajtólap 80-140mm vastagságig készülhet, egy darabból áll (nem tagolt), elmozdulása lehet függőleges vagy nyílás után 90º-ban elforduló, működtetése manuálisan vagy automatikusan is történhet. Mélyhűtő hőmérséklet esetén a tok beépített elektromos fűtéssel rendelkezik.

HŰTŐHÁZI ÉS ÉLELMISZERIPARI TOLÓAJTÓK oldalra (vízszintes irányba) és függőleges irányba mozgó kivitel TERMÉKGALÉRIA

HŰTŐHÁZI ÉS ÉLELMISZERIPARI TOLÓAJTÓK oldalra (vízszintes irányba) és függőleges irányba mozgó kivitel TERMÉKGALÉRIA