Ágytálmosó berendezés

A THERMOKOR KFT sok éves tapasztalata alapján kifejlesztett ágytálmosó energiatakarékos, kis víz, vegyszer, valamint villamos energiafogyasztású berendezés. Az AM-SZ típusú ágytálmosó különböző egészségügyi edényzetek -pl. ágytál, vizeletkacsa, vesetál, éjjeliedény- automatikus mosását, fertőtlenítését végzi. 

A berendezés mosható edényzetek típusát a megrendelő határozza meg, de azt változtatni csak a befogadó szerkezetek átszerelésével, cseréjével lehet. Az ágytálmosót elsősorban kórházakban, szociális otthonokban, bölcsődékben, óvodákban alkalmazzák.

Műszaki adatok:
Fő méretek: magasság: kb.1400mm, szélesség: kb.600mm, mélység: kb.500mm.

Vízfogyasztás:
– I. rövid program: vízfogyasztás                9 liter, 360 mp. programidő
– II. hosszú program: vízfogyasztás          18 liter, 420 mp. programidő
– III. utóöblítés program vízfogyasztás    5,4 liter, 36 mp. programidő

Csatlakozások:
melegvíz: 1/2 ” K flexibilis vezetékhez, vízhőmérséklet 40-60°C fok
szennyvíz: NA 100 PVC csőhöz
elektromos: 230V 50Hz /földelt dugaszoló aljzat 1,5m-es kábellel/
teljesítmények: vízszivattyú teljesítmény= 0,75 KW, vegyszerszivattyú=0,17 W

A berendezés súlya: kb. 85 kg

A mosótérbe üríthető az ágytál és kacsa tartalma. Az ágytál úgy is elhelyezhető a berendezésben, hogy a mosófejek távolítják le a benne lévő ürüléket. Az ágytálmosóban a Magyarországon összes forgalomban lévő edény elhelyezhető: 1 db ágytál, 1 db ágytál fedél, 1 db kacsa. Ettől való eltérés esetén a megrendelésnél jelezni kell, hogy a tartószerkezet annak megfelelően legyen kialakítva. A tartószerkezet később is módosítható. A berendezés teljes egészben rozsdamentes anyagból készül, a legjobb minőségű import mosófej, vízszűrő, szivattyú, vegyszerszivattyú és mágnes szelepek vannak beépítve. 

Az ágytálmosó mikroprocesszoros vezérlésű, érintőkapcsolós, digitális kijelzővel van felszerelve. A kijelző kiírja az alkalmazott programot, a mosási fázisokat és a mosási időt visszaszámlálva. Vegyszerhiány esetén a kijelző kiírja a hibajelenséget és leállítja a programot. Az újra indítás csak a vegyszer feltöltése után lehetséges. A mosótér ajtó bezárása nélkül a program nem indítható. Az esetleges ajtó kinyitás esetén a mosás leáll. A berendezés jelentős rendszeres karbantartást nem igényel, vízkőre nem érzékeny, zajtalan üzemmódot biztosít. Beépített villamos teljesítmény 0,9 KW. A mosáshoz használt víz hőmérséklete 40-60°C fok. A víz hőmérsékletétől valamint, a program hosszától függően változik a vegyszerszükséglet. 5 liter mosó-fertőtlenítő vegyszerből 200-600 mosás biztosítható. Az üzemeltetés során a Magyarországon beszerezhető NEODISHER-SBR vegyszer használatát javasoljuk, amelyet kimondottan az ágytálmosókhoz fejlesztettek ki.

A berendezés ORKI engedély száma: 954/96.