Kórházi, tisztatéri fix, nyíló és toló ablakok, sugárvédő ablakok

Speciális ablakainkat elsősorban kórházi, tisztatéri helyiségekben történő alkalmazásokhoz ajánljuk. Az ablakok szálcsiszolt felületű rozsdamentes kerettel és üvegfogó elemekkel készülnek, kórházi és tisztatéri kivitel esetén az üvegek a keret síkjával megegyezően, koszgyűjtő lépcső nélkül, kétoldali síküvegezéssel kerülnek beépítésre, de igény esetén az ablak gyártható szimpla üvegbetéttel is.  

A beépítés egyszerűen és gyorsan elvégezhető, a komplett ablakszerkezetet a nyílásba helyezve, a rögzítés általában ékeléssel és habosítással történik, nagyobb ablakok esetén fogadószerkezettől függően dübellel, vagy lemezcsavarokkal építjük be a kereteket. 

Nyitható, átadó ablakok esetén egyszárnyú vagy kétszárnyú oldalra nyíló, vízszintes irányba eltolható kivitelt, illetve függőlegesen feltolható változatot is kínálunk, komplett rozsdamentes szerkezettel, saválló kivitelben. 

A függőlegesen mozgó tolóablak esetében a keretbe épített gázrugók biztosítják a könnyű mozgatást, az ablak a működtetése során a mozgó ablakszárny bármely pozícióban megállítható.

Sugárvédelmi ablakok

Az általunk gyártott röntgen ablakok tökéletes áttekinthetőséget biztosítanak a kezelő helyiségben használt sugarak elleni védelem biztosításával. Az ablak keretszerkezet rozsdamentes/inox anyagból készül, szálcsiszolt felülettel, tokon belül elhelyezett ólombetéttel, az áttekintő felület pedig megfelelő sugárvédelmi értékkel (ólomegyenérték) ellátott 6-8mm vastagságú speciális üveg. 

Sugárvédő üvegek, röntgen üvegek forgalmazása

Ajtó és ablakgyártó cégek figyelmébe ajánljuk sugárvédelmi üvegek kedvező áron történő értékesítését.