HŰTŐHÁZI ÉS ÉLELMISZERIPARI PVC szalagfüggönyök

Az átlátszó, lágy PVC anyagból készülő térelválasztó, hőszigetelő függönyöket frekventált forgalmú nyílásokhoz, normál és mélyhűtő terekhez egyaránt javasoljuk, akár a hűtőházi nyílászáró kiegészítéseként is, hogy a különböző hőmérsékletű terek között, vagy az ajtó nyitásakor minimális hőkiáramlás történjen. 

A csíkok 100, 150, 200, 300 vagy 400mm szélesek lehetnek, 2 vagy 3mm vastag (200 és 300mm széles csík esetén akár 4 vagy 5mm vastag is), normál vagy fagyálló minőségű anyagból. 

A függöny tartószerkezetét illetően két különböző rendszert tudunk ajánlani:

1 – A PVC csíkok műanyag tartóelemekre vannak szerelve, melyek egy fém csövön fordulnak el. A függönyt tartó cső horganyzott vagy rozsdamentes anyagból készülhet. 

A függönyök rögzítését a fogadószerkezettel egy síkban vagy 90º-ban csatlakozó, erős, fagyálló műanyag felfogó elemekkel oldjuk meg. Ez a típusú függönyrendszer átfedés nélkül, 25 vagy 50 mm-es csíkátfedéssel készülhet. Az átfedések jobb hőszigetelést, de nehezebb mozgathatóságot eredményeznek. 

A műanyag tartó és felfogató rendszer előnye, hogy a csíkok könnyebben kilendülnek a pozícióból, a műanyag csíktartó elemek könnyen elfordulnak a tartócsövön, így nem csak az anyag merevségét (lágyságát) legyőzve lehet áthaladni a függönyön.

2 – A klasszikus “kampós” rögzítési és felfogatási rendszer, amely esetében a függönyre szerelt fém lemezpárokat egy, a falra szerelt kampós kialakítású felfüggesztő sínre akasztjuk. A rögzítő lemezek a csíkokkal megegyező méretben elérhetőek, 100, 150, 200, 300 és 400mm-es szélességben, horganyzott vagy rozsdamentes kivitelben. Az akasztós sínrendszer szintén galvanizált vagy inox kivitelű lehet, és különböző hosszúságokban elérhető.

Csíkátfedések igénye esetén a különböző szélességű csíkokhoz az alábbi átlapolásokat lehet megvalósítani:

100mm széles csíkok: 18mm-es átfedés
150mm széles csíkok: 27 vagy 68mm-es átfedés
200mm széles csíkok: 36 vagy 77mm-es átfedés
300mm széles csíkok: 54 vagy 95mm-es átfedés
400mm széles csíkok: 72 vagy 113mm-es átfedés

HŰTŐHÁZI ÉS ÉLELMISZERIPARI PVC szalagfüggönyök termékgaléria